Покриви Полезно 

Важни неща, които трябва да търсите, когато купувате къща

Когато купувате дом, това е покупка за цял живот. Всеки има предвид списък с желания, когато търси  дом – независимо дали става дума за определена цена, размер, стил, местоположение или друго, предпочитанията са важни.

Но някои критерии са по-важни от други, според експерти. Ето техните съвети какво да гледате, когато купувате къща.

Преди да започнете да търсите в къщи – или дори да мислите за вашите желания и нужди в дома – от решаващо значение е да имате бюджет, който да заложите. Една от най-големите грешки, които купувачът на жилище прави, е да хареса определен дом, само за да разбере, че не може да си го позволи.

 

  1. Местоположение, местоположение, местоположение

Вероятно сте го чували преди. Сред най-важните неща, които трябва да имате предвид при търсене на къща, е местоположение, местоположение, местоположение.

Това е единственото нещо във вашия дом, което не можете да промените и следователно трябва да бъде единственото най-важно решение, което вземете, когато купувате.

Изберете дом в район, който харесвате и като вземете предвид неща като пътуването до работа и училище, близко пазаруване и развлечения и всичко друго, което е важно за вас.

 

  1. Цена

Очевидно трябва да изберете дом в рамките на вашия ценови диапазон. И най-вероятно ще има месечна вноска по ипотека, с която се чувствате добре. Ето защо, за повечето купувачи, цената на жилището е и определяща за състоянието и за евентуални  бъдещи ремонти. Например купувате къща и смятате, че всичко е наред, но в един момент се оказва, че има нужда от важен ремонт – да речем на покрива. Изграждане на нов покрив в София не е работа за подценяване и идва на съответната сума. Хубавото е, че от Remonta.bg са винаги на разположение и ще направят това професионално и качествено.

 

  1. Домашен стил и размер

Мислейки за оформлението и квадратурата на избрания от вас дом, не забравяйте, че вашите нужди могат да се променят с нарастването на вашето домакинство, така че внимателно обмислете краткосрочните и дългосрочните нужди от размер, както и практичността на самия план.

Мислете дали искате отворен план или нямате против да има повече, но по – малки стаи? Колко бани ще има, колко спални? Може ли да се прави преустройство или нямате възможност за такова?

 

  1. Домашни удобства

Удобствата вътре и около дома също имат голямо значение – от вида на подовата настилка и качеството на кухненските уреди до осветителните тела, облицовките на банята и функциите на задния двор.

Мислете за аспектите на дома, които са в списъка ви с желания –  гараж или веранда? Може би мазе или таванско помещение, върху което можете да поставите своя личен щрих?

Опитайте се да се съсредоточите върху скъпи функции, които ще ви бъде по-трудно да добавите сами след покупката. Удобствата, които могат лесно да се сменят или заменят, от друга страна, не трябва да са основният двигател зад покупката на жилище.

 

  1. Качество на близките училища

Ако създаването или отглеждането на семейство е в близките ви планове, тогава е добре да обърнете внимание на училищата в района, където купувате.

В идеалния случай всеки родител иска детето му да посещава хубави училища в отличен квартал. Разгледайте какви държавни и частни училища има в желания от вас квартал, оценете критерии, които могат да предложат нивото на образование и вида опит, който вашето дете може да очаква.

 

  1. Данъци и разходи за живот

Местоположението на дома също може да окаже голямо влияние върху това, което ще плащате като данъци и други разходи за живот. Сред разходите са данък сгради, застраховка, комунални услуги, данъци и такси…

Related posts

Leave a Comment