Имоти Полезно 

Дизайн на кухнята

Обзавеждане на кухня – до този проблем, рано или късно, достига всеки от нас. Конултантите от специализираните фирми, занимаващи се с проектирането и подготовката на проектите за кухните, са на ваше разположение за съвети.

Чудили ли сте се каква атмосфера искате да придадете на кухненското си помещение? По какъв начин да го направите и подредите, че да е подходящо за всички членове на семейството ви да се чувстват комфортно и удобно в него? Искате ли кухнята ви да бъде дизайнерска и много красива? Представяме на вашето внимание няколко правила, които ще ви помогнат да формирате кухненския си интериор.

Правило №1:

Уникалният дизайн идва автоматично, според пространството и разположението на вратите и прозорците. Разположението на ел. системата, газопроводите и водопроводите също го превръща в такова.

Правило №2:

Време е да определите бюджета, който смятате да отделите за новия дизайн на кухнята. Освен цените на кухненските мебели, не забравяйте да включите в него и всички останали уреди и домакински прибори.

Правило №3:

Помислете за всичките детайли и не бързайте! Кухнята ви се очаква да се използва доста продължително време, за това ако прибързвате, можете да направите голяма грешка. Проучете какви са съвременните тенденции в кухненското обзавеждане и разгледайте как изглеждат кухните в днешно време. Добре е да се допитате до фирми, предлагащи кухненско обзавеждане и да получите допълнителна информация от тях.

Правило №4:

Наблегнете на добрата функционалност! Съществува понятието делта функция, което означава – газова или електрическа печка, хладилник и мивка, разположени възможно най-близо едни до други, като това не влияе на безопасността. Идеята на тази функционалност е да се ограничат излишните движения.

Правило №5:

Кухненски остров. Той може да е линеен, когато кухненските шкафове са в една линия на стената. Ако помещението е издължено, тогава този вариант е идеален. Ако кухнята е ъглова и мебелите са от двете и страни, най-вероятно става въпрос за квадратно помещение. Ако кухнята е много голяма, тогава островът може да е разположен в средата и, а някои от уредите като мивка и фурна, могат да са на него.

Правило №6:

Аксесоарите и продуктите трябва да се съхраняват на удобно място. Всичко трябва да е под ръка и да е разположено така, че да е лесно достъпно, дори и необходимите аксесоари за домашните любимци като купа за храна или диспенсър за вода за котки и кучета. Най-добре направете списък на най-нужните ви вещи и ги подредете според техния приоритет.

Правило №7:

Изберете кухненските уреди рационално. Според финансите, с които разполагате, можете да изберете това, което сте в състояние да си позволите. Добре е да предвидите нещата така, че да се икономисват вода и електроенергия.

Правило №8:

Правилата за безопасност трябва да се спазват. Всичките системи за газ, електроенергия, водопровод и т.н. е задължително да съответстват на нормите за безопасност. Вентилацията трябва задължително да бъде ефективна. Ако има деца в семейството ви, тогава е задължително да помислите и за тяхната безопасност, за да не се допусне някой нещастен случай.

Правило №9:

Създайте свой стил, без значение дали той ще бъде съвременен и изчистен, дизайнерски или класически от естествено дърво. Определете сами цветовете и помислете какво да бъде осветлението. Създайте комфорт в кухнята си.

Спазете поне 5 от всичките 9 правила, и Вашата кухня ще бъде създадена да краси и да служи.

На страницата на фирма Борман Комерс за кухните, можете да погледнете 3D проекти и реални снимки на вече реализирани кухни. Прочетете горната статия още веднъж, опитайте се да запонмните поне основните насоки, и след това разгледайте кухните на Борман Комерс – ще забележите, че при създаването им, дизайнерите са спазили по-голямата част от посочените Правила по-горе. Желаем Ви успех!

Related posts

Leave a Comment