Имоти 

Защо да изберем стъклени интериорни врати за дома и офиса?

Макар че в близкото минало стъклените врати често са били подценявани в избора на интериорни врати за дома и офиса, към днешна дата те са все по-разпространени в бизнес сгради, заведения за хранене, нощни клубове и салони за красота.

Истината е там, че този тип интериорни врати имат редица предимства и качества, които ще се опитаме да съберем в тази статия.

Предимства на стъклените врати

На първо място, стъклените врати са подходящи за по-тъмни домове и офиси със северно изложение, тъй като допускат слънчевата светлина в помещенията и създават по-приветлива и уютна обстановка. В този ред на мисли, стъклените интериорни врати са идеални за офис помещения, където е необходимо непрестанно общуване между персонала или между отделните звена във фирмата (отдели).

След това, редно е да посочим, че стъклените врати са изключително лесни за почистване и поддръжка дори без специални препарати, за разлика от дървените врати.

Към днешна дата, благодарение на огромното разнообразие на пазара, клиентът може да си поръча затъмнена, матирана или грапава стъклена врата, с принт или гравюра.

Няма как да пропуснем да споменем, че стъклените интериорни врати са идеални за баня. Единственият им недостатък е, че нямат праг, който да спира водата. Това не би било проблем в случаите, когато има душ-кабина, параван, или просто душът не пръска директно.

Освен за банята, стъклените врати са подходящо решение за разграничаване между кухнята и холното помещение, или между ъгъла за хранене и кухненския бокс. Ако сте се спрели на това решение, вземете под внимание, че стъклените врати не се славят като добър звукоизолатор и топлоизолатор.

Недостатъци на стъклените врати

Накрая е ред да споменем и недостатъците на интериорните врати от стъкло. Главно, това е цената им, която може да бъде доста по-висока от тази на други типове стандартни интериорни врати. Специфичният монтаж също е нещо, което би оскъпило крайната цена.

Уверете се, че сте намерили коректна и професионална фирма с опит, която ще ви помогне с компетентно мнение и ще ви осигури качествен монтаж на разумна цена.

Related posts

Leave a Comment