Полезно 

Как да залагате безопасно онлайн?

Всеки иска да бъде в безопасност, независимо какво прави или къде отива. Същото важи и за онлайн дейности или просто влизане в мрежата – никой не иска да бъде компрометирана сигурността и безопасността му. Това е причината, поради която софтуерът за сигурност като антивирусен, антизловреден софтуер или софтуер против хакерство е разработен и използван.

По същия начин, по който нищо неподозиращо лице може да бъде лесна мишена за престъпници в реалния живот, непредпазливите потребители на интернет могат да станат лесна плячка за кибер атаки. Дори залагащите, за които може да се мисли, че са безгрижен тип хора, които поемат риск, могат да бъдат много внимателни, когато става въпрос за тяхната киберсигурност.

Безопасността и сигурността не само на тяхната лична информация, но и на тяхната финансова информация, са само някои от основните причини, поради които много онлайн залагащи винаги търсят безопасни и сигурни онлайн казина – сайтове за онлайн залагания, които са регистрирани и лицензирани, какъвто е betano. Регистрирайки се в тези легитимни сайтове, можете да имате увереността, че сте поне в сигурни ръце и след това можете да играете, без да се притеснявате, че безопасността ви ще бъде компрометирана.

Освен да играете само в реални и легални сайтове, ето няколко други съвета, които да ви помогнат да запазите своите онлайн хазартни дейности безопасни и сигурни.

Следвайте необходимия процес на проверка. Повечето онлайн казина или сайтове за залагания ще изискват от вас да преминете през процес на проверка на самоличността. Обикновено това се прави или след регистрация, или преди да направите първия си депозит, или понякога преди да направите първото си теглене. Така или иначе, това се прави, за да се гарантира, че с всички пари, които поставяте в сметката си, а и особено с парите, които изваждате от сметката си, разполагате само вие.

Използвайте VPN. Използването на виртуална частна мрежова услуга или VPN може да ви помогне да маскирате местоположението и информацията за вашето устройство от кибер атаки и поне да добавите допълнителен слой сигурност към вашите онлайн дейности. Винаги помнете обаче, че не всички VPN са еднакви и че не всички употреби на VPN са безопасни или законни. Избягвайте безплатните VPN мрежи, тъй като те най-вероятно са пълни с добавки и понякога дори злонамерен софтуер, който може да открадне вашата информация, вместо да я защитава.

Има много опции, които можете да изберете, когато правите депозит или теглите парите си от сайтове за онлайн хазарт – от директен банков превод до дори криптовалути. Най-популярният метод включва използването на дебитна или кредитна карта. 

Вместо да използвате картите си и да рискувате информацията ви да бъде хакната или изтекла, защо не използвате електронен портфейл? Използвайки портфейл за електронни пари, вие премахвате риска от разкриване на данните за вашата карта или банкова сметка на сайта, тъй като всичко, което трябва да предоставите, е вашето потребителско име или имейл, или и двете. Използвайте силни пароли. В идеалния случай с комбинация от главни и малки букви, цифри и други символи. Използвайте различни пароли за различни сайтове. Не споделяйте паролите си в никакъв случай на никого. Редовно сменяйте паролите си.

Имайте предвид, че лесно можете да се пристрастите към хазарта. Това е различен вид риск от другите, обсъдени досега. Това обаче е много реален риск и определено трябва да сте наясно. Голям процент от хората се пристрастяват към онлайн залаганията или поне изпитват някаква форма на проблем с хазарта. Ако искате да се предпазите от тези опасности, важно е да залагате отговорно. Имайте предвид, че най-добре е да избягвате да залагате, особено ако сте пристрастяваща се личност. Можете да успеете определено време да поддържате своя самоконтрол, но е възможно и да не успеете. Просто не си струва риска.

Related posts

Leave a Comment