Мебели 

Как да изберете мека мебел за дома

Шопинг терапията винаги е действала много добре, даже направо чудесно, на нервната ни система. Самият аромат на новото, различното и модерното като че ли ни действа като опиат.

Много подобно на закупуването на нови дрехи, артикули, стоки за дома и всякакви други аксесоари, покупката на модерни, стилни, многофункционални и най-вече комфортни мебелни изделия също оставя приятен отпечатък не само в съзнанието ни, но в атмосферата у дома.

Подарете си уют и комфорт у дома с мебелните изделия на „Вилаз“

За мебелни магазини „Вилаз“ уютът представлява един от най-главните, да не кажем и, най-значимият приоритет. Независимо дали става дума за мека мебел (кресла, президентски столове, ъглови, трапезни дивани, табуретки и прочее) или за по-масивна такава, всеки един от клиентите на „Вилаз“ трябва да усети удоволствието, спокойствието и комфортът, осигурени от съответния мебелен артикул мигновено при досега си до него.

Все пак, вие бихте ли закупили мека мебел, която причинява болки в гърба, схващания и обездвижване, колкото и разкошна на пръв поглед да ви се струва? Надали.

 

Мебелни магазини „Вилаз“ в София и цялата страна предлагат на своите клиенти богат каталог от предложения, задоволяващи дори изискванията на най-претенциозните купувачи.

Здравината, степента на износоустойчивост, редом с безупречното качество на материалите, от които се изработват мебелите, биват едва една миниатюрна част от предимствата, които ще припознаете в мебелните изделия на „Вилаз“.

Мека мебел – какво трябва да знаете за „пълнежа“?

При избора на конкретен модел ъглов/трапезен диван например, бидейки най-често закупуваната мека мебел, клиентите често задават въпроси, касаещи така наречения им „пълнеж“. В най-масовия случай, ситуацията стои по следния начин: специално седалките на диваните биват запълвани с пенополиуретанова пяна, която е по-широко разпространена просто като „дунапрен“.

Този дунапрен, казано по-кратко, обаче се различава по своята плътност и еластичност – два съществени елементи, от които пряко зависи изхабяването или застаряването на материала. С други думи, пенополиуретановата пяна започва да се сляга след определен период от време – ето тук плътността ѝ играе изключително важна роля за удължаване на живота ѝ, което неминуемо ще даде отражение и върху свежестта и очарованието, излъчвани от меката мебел.

Най-често се използва дунапрен с плътност между 25-30 кг/м3, което означава, че при неспазване на това неписано правило при изработката му, пяната ще се слегне поне 4-5 пъти по-бързо от обикновеното, а това определено ще доведе до сравнително бърза смяна на иначе разкошния и скъп диван.

Related posts

Leave a Comment