Имоти 

Как да имате перфектна градинка

Почти не съществува човек, който да не е влюбен в своята градина или в желанието да постигне такава. Разбира се, на всеки е ясно, че една пълноценна градина, като от приказките, е резултат от множество грижи и поддръжка, изискваща богат опит в сферата на градинарството и не малък брой прочетени книги. И все пак, ако сте от хората, неразполагащи с излишък от свободно време, но притежавате желание да създадете истински зелен Рай на земята, то следващите 4 съвета биха ви помогнали за достигане до целта.

Използвайте лопата, която не залепва

За да се почувстват цветята ви истински обгрижвани, то на първо място би било чудесно да се погрижите за лопатата, използвана при тяхната поддръжка. Ако не разполагате в момента с такава, чието покритие не залепва, то нашият съвет е да си закупите силиконов спрей. Впръсквайки веднъж от него, то вие със сигурност ще забележите разликата. Поддръжката на градината би могла да се превърне в истинско забавление и удоволствие. Мократа пръст вече не може да саботира лекото протичане на действията ви.

Грижете се за луковиците на вашите растения

Какво да изберете? Дали да отнемете храната на някой видове птици или животни или да дадете живот на вашите цветя, храсти и дървета? Ако се стремите към постигане на съвършена градина, то този въпрос е излишен за вас. Знаете ли как да предпазите луковиците от многобройните гризачи и птици? Поставянето на мрежа над луковиците е ефикасен метод, който не ще ви струва твърде скъпо. Това предпазва луковиците и позволява на вашите растения да виреят свободно, без да бъдат унищожавани.

Ако в двора ви съществуват агресивен вид растения, изолирайте ги

Колкото и да не ви се вярва съществуват и такива растения, които разполагат с подземни корени. Без дори да се усетите те са в готовност да завладеят цялата ви градина, обхващайки всички други цветя или декоративни храсти и дървета. Бъдете предпазливи и вземете превантивни мерки преди да е станало твърде късно.

Осигурете достъп на слънцето до центъра на храстите в градината ви

Ако сте привърженик на това да отглеждате едно от най-популярните и предпочитани цветя в цял свят – розите, то при подрязването им се съобразявайте с това, центърът им да бъде „отворен” за слънчевите лъчи. По този начин осигурявате един по-добър живот на вашите видове рози. Нека не забравяме, че огромна част от микробите, причиняващи им злини, са привърженици на сенчестите и прохладни терени.

Ако цялата тази информация, изписана в редовете по-горе, ви се е сторила твърде сложна и объркваща, то нашият съвет е да се допитате до професионални лица, които да се погрижат пълноценно за създаването на оазис във вашия дом. Доверете се на фирма за озеленяване, чиито опит е на лице, благодарение на дългогодишния си стаж.

Related posts

Leave a Comment