Мебели 

На какво да се наблегне при покупка на диван

 

Може би най-любимото място у дома, не само за хората, но и за домашните любимци е дивана. Всеки обича да прекарва време там в четене, почивка или сладка дрямка. Затова избора на този вид мека мебел е важен за комфорта на цялото семейство.

 

Когато се избира диван, трябва да се наблегне на определени специфики. Един от важните фокуси е върху това колко човека ще използват тази мебел. Редно е да се вземат предвид не само членовете на семейството, но и дали и колко често присъстват гости. Това е определящо за конструкцията, която трябва да се избере. Ако се използва от повече хора, предпочитанията трябва да се насочат към по-устойчива и стабилна мебел с гаранция за здравина. 

 

Големината на помещението също е основно определяща. Обикновено дивана се поставя в най-голямата стая, но въпреки това той не бива да заема твърде голяма част от нея. Трябва да е толкова голям, че да не превзема помещението и да бъде в синхрон с останалите мебели. 

 

Друг важен критерий при изобилието от възможности е стилът и формата на дивана. От каква материя е самата тапицерия, цветовете и мекотата на пълнежа. За едни хора предпочитанията са по-меки дивани, други обичат да седят или лежат на по-твърд диван, който не „потъва“. При тапицерията разнообразието се дължи на това дали е кожа или различен вид дамаска. 

 

Диваните са различни и според формата си. Много предпочитани заради комфорта и функциите си са ъгловите дивани. В повечето случаи те включват екстри като място под самия диван, позволяващ съхранение на много вещи. Също така те са разтегателни и позволяват опция сън, като доставят същото удобство като това на леглото. 

 

Някои фирми дават възможност за сглобяеми модули. Това е особено належащо когато пространствата при входните и интериорни врати не са големи и няма как мебелите да бъдат внесени готови-сглобени в жилището. Необходимо е измерване на разстоянията преди поръчка, за да се избегнат неудобства и за двете страни. 

 

Както се вижда при дизайна на собственото жилище важно е съобразяването с пропорции и цветове, за да се постигне изчистен, модерен и елегантен стил, хармония и уют в домашното гнездо.

 

Свързани

Leave a Comment