Покриви 

Обновяване на покриви – какво е необходимо да имаме предвид?

Когато планирате ремонт на покрив, трябва да вземете предвид действащия в България закон за строителството. Ако се обърнете за помощ към специалисти, например, да потърсите услугите на Покрив.com в София. Тогава няма да се тревожите, че по невнимание или незнание ще нарушите някоя разпоредба.

Това е така, защото е необходимо да се действа по различен начин в различните случаи. При незначителни ремонтни дейности, като подмяна на малки фрагменти от покритието или улучната система подходът е един, а съвсем друг, ако се налагат цялостни ремонтни дейности, при които е необходимо да се подменят всички покривни или конструктивни елементи. В първия случай не се нуждаем от разрешение и можем да продължим да правим необходимите промени. Във втория е необходимо да се изпълнят определени формалности. Тук обаче трябва да се прави разлика между подмяната на цялото покривно покритие, за което се изисква само уведомяване, конструиране със строителни елементи, което изисква разрешение за строеж.

ремонт на покриви от Покрив.com

Подготовка за ремонт

Извършването на правилен оглед на покрива ще ни позволи да се подготвим по-добре за необходимата работа. Независимо дали ще е достатъчно да замените отделни части на капака или да разглобите и инсталирате нови части, струва си да се оборудвате с голям брезент, преди да започнете дейностите, който ще може да покрие дървената покривна конструкция и други елементи на основата, като по този начин ги предпазва от неблагоприятни метеорологични условия.

Ако проверката на покрива е извършена от добър специалист, това също ще ни помогне да закупим необходимото количество материали, които ще трябва да използваме по време на ремонта. Понякога може да се наложи и подмяна на изолационните материали. Не можем да забравим за новата улучна система и ако е необходима нейната подмяна – ще ни трябват нови улуци, стрехи и куки за улуци.

Ако планираме да изолираме тавана по време на санирането, трябва също да се оборудваме с необходимото количество топлоизолационен материал. Когато се подготвяме за обновяване на покрива, не трябва да забравяме за правилната защита на сградата и безопасността на хората, които се движат в близост до нея. За да се отървем ефективно от стари и ненужни елементи, можем да използваме голям контейнер. За още информация – покрив.com.

Related posts

Leave a Comment