Имоти 

Разширете градината

Лятото е тук, носейки със себе си топлите слънчеви дни и прохладните нощи. Това ни кара да прекарваме все по-малко време у дома и да търсим алтернативни места на открито, където да релаксираме. Едно такова се намира пред къщата ви и чака да бъде използвано. Дворното пространство крие много възможности, стига да бъде вложено въображение и креативност. Превърнете непотребното място в комфортно и уютно, като добавите маса, столове, а защо не и други градински мебели? Опциите са безброй, нужно е само задоволяване на индивидуалните потребности и бързо ще се сдобиете със зона за отдих. Нека не пренебрегваме и хората, живеещи в блокове – съберете се със съседите и оползотворете няколкото метра около сградата ви. Ако имате нужда от изработка на градински мебели, обърнете се към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Разгледайте бизнес профилите им и се възползвайте от професионализма и бързата реализация.

Един от начините да разпределени добре мястото е чрез правилните организационни решения. Обособете пространството пред къщата, като определите различни зони за активност. От едната страна подредете мястото за хранене, а от другата – за отдих. По този начин винаги ще имате на разположение достъпно място според нуждите. Превърнете минусите в плюсове и дори да не разполагате с голям двор пред или зад къщата, винаги може да предизвикате себе си с някоя нестандартна идея. Декорирайте със стил, нека изобилства от растения и свежест.

Изборът на мебели преобразява пространството

Обзавеждането на дворното пространство е от изключителна важност, тъй като придава красива визия и завършеност на външния облик. Традиционните материали като дървото, желязото и металът никога не излизат от мода и са чудесен избор за аранжиране. Те внасят усещане за уют и могат да бъдат използвани в различни съчетания. Столове, маси и пейки ще красят верандата, заедно с дългите разговори и големите чаши кафе. Заложете на класическите форми и светлите нюанси, за да придадете изискана визия. Нея може да допълните с красива покривка за маса, декоративни възглавнички или одеяло, с което да се наметнете през прохладните вечери.

Навесът е красив и практичен

Много често при обособяването на пространството се използват различни подходи, които да придадат стил и визия на незабележими кътчета у дома. Може да изглежда, че оградите и стените отнемат от разполагаемото място, но се оказва, че майсторите не застават зад това разбиране. Те изтъкват, че чрез тях всъщност се осигурява неприкосновеност на личния живот и дворът става по-интимен. Същият ефект би имал и наличието на зелени свежи храсти, полуотворената ограда или дори навесът. Излейте бетонна плоча или изградете дървена преграда и превърнете пространство в място за събиране на тен и пиене на студени напитки. Няма нищо по-добро в горещите летни дни от малко глезене и почивка. С малко повече планиране може да го превърнете в удобно сезонно пространство, като го пригодите и за по-студено време.

Удобство, скрито под чадъра

Колкото и да обичате слънцето, ще се наложи да се скривате на сянка от време на време. Беседката винаги е добро решение, което крие множество плюсове, но разполагането на чадър предлага повече варианти. Лесно може да го приберете, когато не се използва, за да не се повреди от климатични влияния. Изглежда нестабилен и лесно разрушим, но подмяната и закупуването на нов няма да коства много средства. Допълнете свежата визия като се сдобиете с шезлонги или хамак – те ще допълнят идеално дворното разположение и ще са чудесно средство, благодарение на което да починете ефективно.

Related posts

Leave a Comment