Полезно 

5 подаръка за кръщене, които са подходящи за семейството и дома

Кръщенето е магически християнски ритуал, свързан с пречистването на душата от лошите влияния и злото. Колкото и да е насочен към индивида, съществуват начини да се почете цялото семейство на детето, не само конкретната личност.

Един от най-подходящите методи да направите това е като се насочите към подаръци за кръщене, които са свързани с дома и семейната среда като цяло.

Семейна снимка – рамкирана, с персонализирано послание

Всяко семейство обича да съхранява красотата на мига в умилителни семейни снимки, които да красят стените и етажерките на техния дом. Какъв по-хубав подарък за кръщене от персонализирана рамка за една или няколко фотографии с гравирано послание, които да напомнят за най-щастливите етапи от живота на детето?

За да получите възможно най-много снимков материал, препоръчваме да се свържете с близки и роднини на родителите, които със сигурност са обсипвани ежедневно със сладки кадри на отрочето, които са идеални за целта. Прегледайте и акаунтите на семейството в социалните мрежи, за да подберете и по-официални снимки.

Такъв тип подарък ще направи добро впечатление, защото много хора в днешно време поддържат фотографии само в дигитален формат и рядко инвестират реални усилия в това да ги принтират.

Ръчно изработен тематичен албум за снимки

В контекста на снимките и хубавите моменти няма как да не посочим и тематичните албуми като добра алтернатива за подарък, насочена към цялото семейство. Независимо дали ще изберете “Малкият принц” или “Пепеляшка” като основна идея, със сигурност ще получите положителни отзиви. 

Препоръката ни е да се постараете максимално и да възложите изработката на местно ателие или ръкоделница, които да вложат максимално много творчество и персонализация. В Интернет също има прекрасни варианти в лицето на специализирани онлайн магазини, които гарантират бързо, прецизно и точно изпълнение на поставената задача.

Специално растение или дърво

Ако родителите обичат природата и в частност растенията, можете да им подарите тематично дърво, което да се асоциира с дървото на живота, семейството и родовата памет. Особено подходящ подарък за семейства, живеещи в къща и разполагащи с просторна градина. И да, най-вероятно никой друг няма да се сети да направи същото, така че можете да разчитате на уникалност.

Ваучер за фотосесия

Семействата, както вече казахме, обичат снимки и запечатване на моменти. Затова един от най-милите подаръци за кръщене е да им осигурите директен материал за фотоалбумите и рамките за снимки, като ги пратите на фотосесия.

Разгледайте предварително работата на фотографа и съответното портфолио, като същевременно с това се подсигурите с дълга валидност на ваучера. Така давате на семейството свобода и гаранция за качествен краен резултат.

Икона

Иконата е чудесен подарък, който е подходящ за вярващи родители с духовна ориентация. Изображение на Св. Мина като закрилник на семейството или личен патрон, ако детето е кръстено на конкретен светец, би било чудесна алтернатива за и без това религиозната насоченост на кръщенето като ритуал. 

Можете да заложите на вече готови произведения или да поръчате изработката на конкретен образ за целта. Задължително осветете иконата в църква.

На какъвто и подарък за кръщене да се спрете, вярваме, че ще направите правилния избор и ще направите родителите изключително щастливи!

Свързани

Leave a Comment