Статии 

6 неща, които да вземем предвид, когато се оборудваме с камери за видеонаблюдение

6 неща, които да вземем предвидВсеки собственик на недвижим имот, новостартиращ или вече работещ бизнес и др. подобни биха желали да защитят своята инвестиция. Обикновено такъв род инвестиции предполагат влагането на определена сума пари и този, който я дава би желал да се подсигури максимално. Освен застраховките, необходимо е да направим всичко възможно, за да „охраняваме” нашето имущество.

Един от начините е чрез видеонаблюдение. Този иновативен подход, който е особено популярен през 21-ви век среща все повече позитиви и интерес от страна на потребителите, тъй като е ефективен в борбата с вандализма, кражбите и извършването на разнотипни злодеяния, които биха могли да навредят на вашия имот/имущество.

Тези 6 неща, които ще ви предложим в нашата статия ще ви помогнат с „видео обзавеждането” на собствеността ви.

Първо: Предимствата на системите за видеонаблюдение

Ако си купувате подобни камери, защото „така е модерно” и „всички имат”, то вероятно няма да можете да се възползвате максимално от предимствата на този вид „охрана”.

Системите за видеонаблюдение до известна степен предизвикват „респект” у злосторниците, които имат намерение да навредят, откраднат или извършат друго злодеяние с вашето имущество – и определено ги затрудняват в извършването на тези действия. Тъй като камерите могат да записват и да „заловят” лицата на потенциалните извършители и да ги направят по-лесно разпознаваеми от органите на реда в последствие, то това допринася за тяхното сплашване и промяна в намеренията им по отношение извършването на престъпление спрямо вашето недвижимо имущество или притежавани предмети от вас.

Второ: Цялостното оборудване

Ако сте твърдо решени да защитите своят офис, магазин или друг вид обект, то задължително преди да се нахвърлите в закупуването на видеокамери, първо се запознайте със спецификите, както и какво друго освен тях е необходимо за изграждането на една цялостна, напълно работеща и ефективна система за наблюдение чрез видеокамери.

Трето: Видове камери

За да е ефективно видеонаблюдението, необходимо е самите камери, които сте избрали, също да са ефективни. Това може да постигнете чрез избора на видеокамери с високо качество на картината и цветовете, както и по отношение предаването и записването на образите към съответните устройства, предназначени за тази цел. Важно е да знаете, че камерите в този бранш се разделят на два основни вида: аналогови и IP камери като всеки от двата вида има своите предимства и недостатъци.

Четвърто: Аналоговите или IP камерите са по-добри?

Въпреки, че аналоговите камери се появяват първи на пазара и дори към момента процента на потребителите използващи този вид камери е доста висок, то IP камерите все повече заемат от дела на CCTV камерите за наблюдение, заради по-доброто качество на картината и по-добрата свързаност, която предлагат.

Пето: Устройства за записване

Имайте предвид, че за да записвате и съхранявате видеозаписи от вашите камери за наблюдение, ще ви бъде необходимо подходящо устройство за запис. CCTV и IP камерите си имат различни видове устройства, подходящи именно за тях. С тяхна помощ ще можете успешно да записвате и съхранявате съответни видео записи.

Шесто: Колкото повече памет, толкова по-добре

Когато оборудвате своят обект със система за видеонаблюдение, вземете предвид и паметта за съхранение. Това е много важен момент при създаването на подходяща система за наблюдение, тъй като от нея зависи до колко видеа и колко големи ще можете да съхранявате – и за какъв период от време. С колкото повече памет разполагате, толкова по-голям обем видеа ще можете да съхранявате или качвате.

Ако имате нужда от изграждане и монтаж на видеонаблюдение, можете да посетите специализирания сайт на SSTS.bg

Related posts

Leave a Comment