Статии 

Любопитни факти за футбола, които феновете може би не знаят

Футболът несъмнено е любимата игра на милиони фeнове по света, но със сигурност има любопитни факти около него, за които все още не знаете. то някои от тях:

  1. По време на футболен мач в Бразилия вятърът довял група парашутисти на стадиона., а един от тях пък се приземил точно върху вратаря на единия отбор, при това в момент, когато той се приготвял да хване топката. Така топката се уцелила вратата, а съдията зачел гола въпреки протестите на футболисти. Любопитното е, че реферът оправдал решението си с обяснението, че появата на парашутистите е „вмешателство свише”.
  2. Преди 50 години, на 3 ноември 1969 г. във Великобритания се е състоял най-гаменският футболен мач между отборите на „Токхемския младежки клуб” и „Хау-ли”. Играчите толкова настървено и грубо се борели за провинциалната купа, че се наложило съдията да изгони всичките 22-ма, а единият бил откаран в болница заедно със страничния съдия.
  3. Въпреки, че на Британските острови мъглата е нещо обичайно, когато падне по времена футболен мач, резултатът е пренаселване на игрището. Това се случило и по време на двубой между два шотландски отбора, а когато съдията се усетил, че на игрището като че ли има доста повече хора, проверил резервните скамейки, които се оказали празни. Двубоят бил прекратен, а при преброяването се оказало, че на игрището са общо 30 футболисти.
  4. Един бразилски футболен отбор, който имал нелоши резултати, бил разпуснат със заповед на министъра на вътрешните работи, защото се оказало, че се състои основно от полицаи и по време на мачовете им наоколо е пълно с пазители на реда. Всъщност това съвсем не е лошо, но пък през това време в града вилнеели на крадци и бандити, които действали необезпокоявано заради липсата на полиция.
  5. В полския град Бидгошч се е състоял един от най-любопитните двубои, който привлякъл тълпи репортери и зрители. Интересното в него било, че футболистите на единия отбор били представители на едно семейство – братя от фамилията Осински на възраст от 15 до 28 и въпреки загубата, публиката мощно аплодирала създателя му.
  6. По време на приятелски мач в италианския град Асти, футболист от местния отбор не успял да  уцели топката, а забил бутонката си в земята, при това толкова силно, че получил сериозна контузия. Любопитното е, те чотно на мястото на „инцидента”  бил намерили скелет, оказал се ценна археологическа находка, а злополучният футболист дори получил парична награда и медал „за заслуга към археологическите изследвания”.
  7. Бразилският защитник Пинейро получил прозвището рекордьор по голове в собствената си врата, защото само за един сезон вкарал 10 автогола. Пинейро бил изпратен в нападение, но още в първия мач успял отново да забие топката в своята врата. Затова съотборниците му измислили майтапчийски подарък за 25-ия му рожден ден – компас, на който било гравирано: „Помни, противникът е на тази страна”.
  8. По време на финала за Купата на Лигата в Англия в далечната 2005 година бил регистриран рекордно висок шум на стадиона. Това станало след гола на футболиста на „Ливърпул” Рийзе във вратата на „Челси”, когато феновете на мърсисайдци викнали с мощност 130,7 децибела, а постижението им било записано в Книгата на рекордите Гинес. Само за справка, предишният рекорд бил 128,74 децибела и е регистрирани през 2000 година, по време на мача на американския „Денвър Бронкс”.

Да, любимата ни игра не рядко е изпъстрена с любопитни и дори комични ситуации, а за много от тях може би дори не сте и чували. За да не изпускате нито секунда от най-интересните мачове, ще ви помогне fbet, където не само можете да следите резултатите, но и да заложите на любимия си фаворит. сайтът предлага лесна и удобна възможност за спортни залагания навсякъде и по всяко време, а любовта ви към футбола би могла да се окаже стъпка към голяма печалба, или просто още малко адреналин.

Свързани

Leave a Comment