Имоти 

Петте най-богати професионални комарджии и тяхното имущество

Към XXI век сме се нагледали на разнообразие от професии на световния пазар на труда, като една от тях безспорно е тази на професионалния комарджия. В общи линии с този термин наричаме всички хора, които са забогатели значително вследствие на хазартна дейност като залагания по казина, на състезания с коне, на даване на експертни футболни прогнози и още много други. Индустрията е в подем, като постоянно се инвестира в разработване на качествени и сигурни онлайн платформи като SportingWin, които да осигурят максимално удовлетворяващо преживяване на потребителите си.

И докато по принцип не препоръчваме да се присъединявате към този професионален сегмент, това не ни спира да разгледаме пътя към успеха на някои от най-популярните имена в бранша, както и тяхното впечатляващо имущество.

Тони Блум

По груби изчисления богатството на Тони Блум, по прякор Гущера, възлиза на 1,7 милиарда щатски долара. Как го е придобил? Започнал е от рано, естествено. Още от дете Тони харесвал аркадните игри и ротативките, където и инвестирал повечето си джобни пари. 

В биографията от тийнейджърските му години присъстват редица не особено законни дейности като фалшифициране на лични документи и игра на покер, като по негови думи, за да бъдеш успешен комарджия, трябва да си или изключителен късметлия, или математик. Той избира втория път на усъвършенстване и записва математическа специалност в Манчестърския университет. 

Математическите умения, съчетани с бизнес нюх, му отреждат лидерско място сред колегите в бранша, като той го доразвива и основава специализирана консултантска фирма. Член е и на борда на директорите на небезизвестния английски футболен отбор от Висшата лига Брайтън. 

Бил Бентер

Най-успешният комарджия на новия век стартира дейността си, като се мести в Лас Вегас на ранната възраст от 22 години. Изключително запален и прецизен математик, за Бил Бентер успехът сякаш е бил предопределен. Един от идолите му е Едуард Торп, а друг виден комарджия – Алан Уудс, също е замесен в историята му, предлагайки му работа като крупие в казино, с която започва печели някъде около 80 хиляди щатски долара на месец. 

След като става толкова добър, че му забраняват да посещава казина в Лас Вегас, той се локализира в Хонконг и за пренасочва към състезанията с коне. Отново в комбинация с Алън Уудс създават успешен математически алгоритъм за прогнозиране на резултати. Към днешна дата богатството на Бил Бентер се оценява на 1,3 милиарда щатски долара.

Едуард Торп

Едуард Торп е математик, статистик и инвеститор, който през годините успява да натрупа състояние в размер на 800 милиона щатски долара. Изгрява на хоризонта, когато през 60-те години на XX век успява да създаде система, която да бие домакина на блекджек. Написва и книга на тази тема, “Beat the Dealer”, която се превръща в бестселър и дава началото на множество други трудове на сходна тематика. Към момента Торп е пенсиониран и отдаден на финансова и инвестиционна дейност.

Желко Раногайек

Австралиецът Желко Раногайек се оказва толкова добър покер играч, че успява да си докара забрана за практикуване на занаята не в една, а в цели две държави. Отличава се с обширни и детайлни познания в областта на финансите, данъчното облагане и законите. Нетното ми състояние към днешна дата се оценява на около 610 милиона щатски долара.

Алън Уудс

Блекджек и залагания на конни надбягвания са в основата и на богатството на Алън Уудс, възлизащо на 460 милиона щатски долара. Също изключителен математик, макар и да не завършва университетско образование, Уудс започва да се движи във висши социални кръгове и успехът му идва относително бързо. Спира за известен период от време, но смъртта на съпругата му го връща към хазартния начин на живот и го запознава с Бил Бентер, с който формират успешно партньорство до последния му ден.

Related posts

Leave a Comment