Имоти Полезно 

Безопасност за кожата на работещи на открито

Свързаните с работата кожни заболявания могат да бъдат причинени или влошени от излагане на химикали или слънце или продължителен контакт с вода.

Често срещаните оплаквания включват:

  • Контактен дерматит
  • Контактна уртикария
  • Акне
  • Инфекциозни и механични кожни заболявания.

Грижа за кожата на работещи на открито

Специална програма за грижа за кожата на работещите в строителния сектор може да помогне на хората да се борят със заплахата от професионални кожни заболявания.

Контакт с опасни вещества, рискове от движещи се предмети, работа на височина, повишени нива на шум – строителството е рискова професия. Поради тази причина са в сила строги правила и разпоредби, когато става въпрос за защитно облекло и защита на слуха.

Един аспект на здравето и безопасността, за който обаче не винаги се говори толкова често, е здравето на кожата на строителните работници.

Самото естество на професията поставя кожата на строителните работници под значително напрежение. Може да има чест контакт с материали и вещества като бои, строителни материали, уплътнители, смазочни материали, лепила и масла и не винаги е възможно работниците да избегнат пряко излагане на потенциално дразнещи и вредни замърсители и условия на околната среда.

Последствията могат да варират от леки, краткотрайни кожни раздразнения до сериозни състояния като професионален дерматит, мазоли от триене или инфекциозни кожни заболявания.

Какво могат да направят специалистите по здраве и безопасност, за да се борят с този проблем?

В сектор, който продължава да бъде доминиран предимно от мъже, това може да бъде предизвикателство – мъжете са склонни да бъдат по-малко внимателни, когато става дума за грижа за кожата. Ето защо прилагането на специална програма за грижа за кожата и използване на професионална козметика е широко възприемано като най-успешния начин за промяна.

Свързани

Leave a Comment