Статии 

Ваканционна къща край езеро със самостоятелна тераса

Това е мечта на всяко семейство, двойка с  деца: елегантен летен курорт край водата, който освен семейството ще приюти приятели, които с нетърпение приемат покани за изключетлно красивото кътче сред природата.

Изборът най-често пада върху парцел близо до езеро. Дълга дървена платформа води до него през храсти, идеална за слънчеви бани, а още по-добре за практикуване на йога. В тези случаи е добре внимателно да сте подбрали дрехите си. Ще Ви е необходим изключително стилен цял бански, както и подходящата туника. Медитациите под звездното небе имат изключителна сила, в която собствениците и техните гости вече са се убедили. Тези, които не се интересуват от духовни забавления, могат да карат кану, моторна лодка, тенис или конна езда – почти в съседство има конезавод.

Лятна къща на брега на езерото – удобна и екологична

Къщата е еко, домакините желаят да използват някои разюлични идеи. Пристига готова къща (сглобен е от сглобяеми елементи), благодарение на което за няколко дни вече е на парцела. Собствениците избягват проблемите и нервите, свързани със строителството. По тяхно желание обаче къщата е леко преустроена от архитект. В канадски стил е с прозорци – разделени в горната част – характерни за архитектурата на източното крайбрежие на Канада. Входната врата е с подобни стъкла. На терасата има и дървени декоративни греди  , т.нар подпори, които разнообразиха простата фасада.

Интериорен дизайн на лятна къща

Гостоприемните собственици се нуждаят от къща, която да побере до дузина души, ако е необходимо. – Така че го разделяме на две части – голям приземен етаж за гости и по-малка площ за домакините. В тази част домакинята е съобразила пространството си и е създала допълнителен уют подреждайки всички дамски дрехи в обособеното пространство.  Опитваме се  да ограничим до минимум мебелите и оборудването, подчертава архитектът. И наистина – тук има малко неща, но са оригинални … масата в трапезарията е направена от 100-годишно дърво от разрушаването на стари къщи. Над камината в хола висят износени цветни гребла за канадски канута.

В една от баните е осъществена брилянтна идея: стените са украсени с тапети с препечатка на Големите мазурски езера. Сега именно тук хората започват да планират разходки с яхта или рафтинг по езерото. А който не иска да ходи на круиз, също няма да скучае. Достатъчно е да се разходите в околностите на езерото и да разгледате изключително красивата природа. Оттам гледките спират дъха.

Related posts

Leave a Comment