Ламиниран паркет Полезно 

Видове ламинирани паркети

Когато иде реч за подмяна на стария, вече доста забележимо изхабен паркет, несъмнено всеки от нас се насочва към съвременните модели, предлагащи преди всичко качество, здравина, надеждност и издръжливост. Все пак никой не обича напразните инвестиции дори и говорейки за цялостно обзавеждане и раздвижване на интериорния дизайн, нали така?

Модели, впечатляващи с неподражаеми шарки в меки и приятни за окото нюанси, високо качество на материалите, ползвани при обработката им, дълъг живот и издръжливост представляват една примерна извадка от многобройните качества и свойства на ламинираните паркети.

Масивни ламинирани паркети – трислойни паркети

Що се касае до този вид подова настилка, едно от най-забележимите предимства, което няма как просто да пропуснем, е свързано с материала, от който се изработват.

Естествената суровина, от която се произвеждат специално масивните паркети идва като допълнителен бонус за клиентите поради факта, че при необходимост подовата настилка позволява реновиране като циклене или преподреждане в известен смисъл.

По този начин продължителната му употреба се увеличава осезаемо без дори да подозирате.

Генерално погледнато, ламинираните паркети като вид подова настилка са широко предпочитан вариант дори в училище София не само заради безспорно подобрения си дизайн, но и поради безбройните си свойства като влагоустойчивост, износоустойчивост и др.

Като разновидност на масивните паркети, трислойните модели представляват един повече от отличен избор на подова настилка, съчетаващ в себе си именно съществени елементи като надеждност, здравина и устойчивост на теста на времето.

Трислойните паркети се отличават структурно от останалите модели като основната им задача е да коригира начина, по който естественото дърво реагира в условията на влага.

Структурата на дъската е известна като „сандвич“ като при самата изработка на настилката се залага на избирането на три вида слоя, подредени и фиксирани един за друг под формата на сандвич. Всеки от пластовете предлага различна степен на издръжливост срещу влага като най-горният повърхностен слой е известен под наименованието „благороден пласт“, което прави директна препратка към естествената дървесна суровина, използвана при изработката.

Съществуват и така наречените трислойни букови ламинирани паркети, които пък се изработват от естествен буков материал като в процеса на изработка се залага на различни видове иглолистни дървета с цел използване на отделните им нива на влагоустойчивост, която осигуряват.

Related posts

Leave a Comment