Сервиз Статии 

Защо да купим SSD

SSD са по-бързи, по-безшумни, по-леки, по-пестеливи на енергия и по-неподатливи на удари и пренасяне от обикновените HDD. Но за съжаление, поне доскоро, те бяха доста по-скъпи.
През 2017 цената на SSD все още е по-висока от цената на стандартните дискове при еднакъв обем, но 512GB и 1ТB SSD са вече значително по-достъпни за крайния потребител. В момента цената на 240GB SSD е подобна на цената на 2TB стандартен механичен HDD, но все пак не бива да забравяме, че производителността и бързината си имат цена.

SSD дисковете са вече достатъчно време на пазара и както може да се предположи, оферти за тях се появяват все по-често и на вторичния пазар, или казано по друг начин – не е трудно да си купите SSD втора ръка през 2017г.

Вече уточнихме, че за разлика от конвенционалните дискове SSD-тата нямат механично движещи се части, така че при тях „износване“ в стандартния смисъл на думата не съществува. Естествено обаче, и те имат живот за употреба, затова при избора на диск втора употреба трябва да сме също толкова внимателни. За щастие има софтуери, които показват времето на работа на ССД-то, и някаква оценка на оставащия живот (в процент) – така че задължително е при избора на „новия“ ни стар диск да проверим тези стойности.

За да сме по-спокойни при покупката на SSD втора ръка обаче, трябва да потърсим такъв с остатъчна гаранция (ако купуваме по обява от частно лице) или да се огледаме за SSD с гаранция от фирма за refurbished (обновена) техника.

Повече за покупката на SSD и още полезна информация на https://modsbg.com/ssd-ceni-izbor-mnenie/

Свързани

Leave a Comment