Имоти 

Идеи за къщата

Да си имаш къща от инвеститор сред природата е мечта за много хора. Търси се свежест, spa, комфорт, домашен уют, топлина и удобство. Е, предстои да се пренесем в именно такава разкошна къща в Испания. Селският дом, принадлежал на три поколения, събира историята си в продължение на цели 100 години. Построена и използвана като ваканционен дом навремето, сега тази къща в провинцията е реновирана и се обитава целогодишно.

Очарованието на проекта се състои в запазването на автентичното ретро излъчване, съчетано с подходящата за целта нежна цветова гама и красиво обзавеждане. Съхраняването на архитектурните елементи от миналото, както и изработката на голяма част от нововъведенията са постигнати благодарение на местни занаятчии.

Всяко помещение е обзаведено в пастелни цветове и с изискани мебели. Голяма камина с гипсова орнаментика, ниски нарове под прозорците, плюшена холова маса и ъглов диван са само част от акцентите във всекидневната.

Кухнята е стилна с премислена рустик визия, но същевременно от нея струи съчетание на ретро очарование и доза модернизъм. Изчистени площи, неподправена белота, теракотен под и стъклени вратички на някои от шкафовете допълват атмосферата. Масивен барплот в средата на помещение осигурява не само допълнително място за съхранение и работна площ, но и чудесно място за закуска. Тук детайлите са на показ и това е съвсем целенасочен ход. Стъклени бутилки, посуда и цветя запълват цялата площ на кухнята.

Прозорци има навсякъде в помещенията и те гарантират плавния преход към природната картина отвън. Дървените капандури напомнят за селската идилия и подчертават рустик стилистиката на къщата.

Спалнята е романтична и подчинена на познатата концепция. Меки пастелни тонове, бледи стени, цветни акценти, големи прозорци със сгъваеми капандури и директен излаз към зеленината на двора.

Свежите цветя присъстват навсякъде из къщата. Този романтичен детайл е важна част от визията на интериора.

Банята е същинско бижу. Ретро обзавеждане, простор и красиви решения. Цветен фигурален под в тъмни шарки контрастира перфектно на бялата вана и нежните бежови щори на прозореца. Тоалетката под прозореца е голямо удобство за обитателите.

Екстериорът на дома е също зашеметяващ. Пищен двор с богата иглолистна растителност, цветя, храсти и тревни площи. На този фон изпъква външната трапезария, отличаваща се с красиви осветителни тела и мебели от ковано желязо с фина орнаментика.

Related posts

Leave a Comment