Топлоизолация 

Какво не знаем за остъкляването на терасата?

Причините за остъкляването на терасата в апартамента са безброй, като най-честите са свързани с обособяване на допълнително пространство и по-добра естетическа визия на дома. За да бъде изпълнено това обаче, нужно е остъкляването на терасата да бъде направено качествено. Какво трябва да знаем за различните конструкции за остъкляване преди да вземем решение за нашия ремонт?

Най-общо казано, съществуват два начина за остъкляване на тераса. Единият е известен като топъл – при него защитата е по посока шум, слънце, топлина и др. Студеният начин на остъкляване на терасата пък предпазва от студ, вятър и сняг. Профилът на дограмата е различен в зависимост от вида рамки, а те биват алуминиеви, дървени или пластмасови.

Какви са разликите при видовете рамки?

Какви рамки да изберем за остъкляване на нашата тераса? Какви са предимствата и недостатъците на всеки вид?

Ще разгледаме различните видове:

Дървени: естетични и екологични, осигуряват дълготрайност на рамката. За да се остъкли вашата тераса с дървени рамки, се използва двоен стъклопакет. Цената е висока, но пък си струва предвид предимствата.

Алуминиеви: плюс е, че при тях липсва корозия благодарение на метала, който се използва. Най-често този тип рамки се използват при студеното остъкляване, тъй като материала е с висока термична проводимост.

Металопластмасови: профили с добри характеристики за топлоизолация. Благодарение на метална вложка в средата на профила, са изключително здрави. Обикновено цветът им е бял, но може да се ламинира и в други окраски.

Кое е позволено от закона при остъкляване на тераса?

Важно е да сме подготвени с информация за това кое ни е позволено по закон, когато решим да остъкляваме терасата си. Защото няма да е приятно да се охарчим, след това да се появи някой и да каже, че трябва да върнем терасата в старото ѝ положение.

Затова ето няколко неща, върху които да помислите предварително:

За да остъклите вашата тераса, не ви е нужно разрешително за строеж.

Ако остъкляването на терасата би променило външния вид на сградата, това би представлявало проблем. Може да ви се наложи да искате разрешително от всички живущи в сградата, за да направите тази промяна.

Имайте предвид, че стъклените конструкции за остъкляване допълнително натоварват балконската плоча. Това от своя страна би могло да създаде проблеми, затова по-добре се подсигурете с архитектурен план, за да сте спокойни.

Пластмасовите профили за остъкляване на тераса трябва да отговарят на противопожарните норми за безопасност.

За имоти, които се водят „културен паметник“ не е разрешено остъкляване на терасата, има си закон, и нарушението се заплаща със солена глоба.

Желаем Ви успех с остъкляването на терасата – мисия възможна! Свържете се с Rhino Systems, за да ви предложат най-добрата оферта за остъкляване на вашата тераса, включваща безплатен оглед.

 

Promotransfers.com

Leave a Comment