Статии 

Как да спестим пари от домашни ремонти?

Ремонтите винаги са нещо, свързано с редица разходи, повечето от които са наистина мащабни. Дори да се обадите на най-коректната и изгодна фирма за кърти чисти извозва цени, пак ще трябва да отделите известна сума пари, събирана с години или пък изтеглена чрез кредит.

Ето обаче как можете да ограничите някои от разходите си, така че ремонтните дейности да не струват твърде много на семейния ви бюджет.

Създайте и се придържайте към реалистичен бюджет

Създаването на реалистичен бюджет с разходите за всички промени, които искате да направите, е първата стъпка към спестяване на пари по време на домашен ремонт. Бъдете честни със себе си за това какво искате и колко ще ви струва, тъй като това ще ви помогне да се придържате към бюджета си.

Заемете или наемете инструменти, вместо да ги купувате

Вместо да купувате скъпи инструменти, които вероятно ще използвате рядко, можете да спестите пари, като ги заемете или наемете. Вероятно имате съседи, които може да имат необходимите за вас пособия.

Можете да разберете, като публикувате въпрос за това във Фейсбук групата на вашия квартал или като попитате лично вашите съседи. Възможно е също така да можете да наемете оборудване от големите магазини за подобряване на дома, тъй като много от тях предлагат тази услуга.

Потърсете промоции, преди да закупите материал

Друг начин да постигнете максимална икономия по време на ремонт на дома е да проучите правилно всички необходими материали и да разберете къде се продават. С тези знания можете да сравнявате цените от различни търговци на дребно и да търсите най-евтините, като същевременно запазвате необходимото качество.

Ако купувате на едро, намирането на най-ниската цена може да ви спести доста пари.

Ремонт извън сезона

Не планирайте ремонта на дома си по време на сезона, ако е възможно, тъй като ще плащате повече за майсторите и техните услуги. През натоварения сезон, обикновено топлите месеци, те са по-заети и по този начин ще ви таксуват повече.

Декември и началото на януари обикновено са най-спокойните периоди, така че тогава може да получите по-добра сделка.

Related posts

Leave a Comment