Мазилка Шпакловка 

Кога се нуждаем от промишлен алпинизъм?

Промишленият или още наричан индустриален алпинизъм, се занимава с достигане до високи и труднодостъпни места. Той се използва не само от индустрията, а и от домакинствата в наши дни. По всяка вероятност сте виждали млади мъже, които висят по блоковете, за да извършат саниране на апартамент или да почистят прозорците на някой хотел. Тях наричаме промишлени алпинисти.

При поставяне на топлоизолация, миене на стъкла на високи сгради, монтаж на климатични системи, боядисване и други подобни, се използват обучени алпинисти. Обикновено тези професионалисти работят по алпийски способ чрез спускане от височини или пък залагат на работата със скеле. И в двата случая е важно да се постигне добър краен резултат за обекта.

Къде се предлага услугата индустриален алпинизъм?

Ако потърсите в мрежата алпинисти в София, ще видите фирми за топлоизолация, както и специализирани бригади за различни видове ремонти изискващи приложението на индустриалния алпинизъм. Разбира се, подобни услуги се предлагат и в други точки на България, но столицата е едно от местата, където имате възможността да направите добър избор.

Има обаче някои разлики при работата на алпинистите. Едни от тях са просто хора, които възприемат това като занаят и го практикуват в свободното си време. Други бригади пък имат нужната подготовка и се занимават професионално с индустриален алпинизъм. За предпочитане е да работите с опитни хора, тъй като аматьорите в бранша допускат много и неприятни грешки.

Имайте предвид, че алпинистите трябва да са отговорни към работата. Те трябва да познават различните варианти за изграждане на фасадна топлоизолация, да са добри бояджии и майстори. Такива има само в строителните фирми предлагащи ремонти и довършителни работи. Ако възложите подобна задача на случайни хора, нищо чудно да съжалявате за инвестицията си.

Скъпо ли да използвам алпинисти за обекта си?

Думат скъпо не е приложима за този вид работа. Все пак, за да извършите топлоизолация на 6-тия етаж на панелен блок, няма друг избор, освен да повикате алпинисти. В случай, че се опитате сами да се спускате и да полагате топлоизолационните плочи, то имайте предвид, че Ви грози опасност от наранявания и дори фатален край. Ето защо промишленият алпинизъм е правилното решение.

В зависимост от услугата, която сте избрали се формира и цената. Взимат се предвид площите, които ще се обработват от алпинистите. Така например, ако ги използвате за монтаж на осветителни тела, боядисване, поставяне на реклами и прочие, ще Ви бъде предложена оферта съобразена с квадратурата на имота. Това общо взето обяснява нуждата от индустриалния алпинизъм. Ако припознавате своите нужди в него, то наемете най-добрите алпинисти в града Ви.

Leave a Comment