Имоти Ламиниран паркет Полезно 

Кои са най-търсените и предпочитани цветове при избор на ламинат

При избор и покупка на ламинат, няма една конкретна най-препоръчителна шарка или цвят, тъй като предпочитанията на всеки отделен човек се различават в зависимост от неговия вкус и усещане за естетика.

Освен това, трябва да се добави и неговата индивидуална визия и стила на интериора, към който човекът се стреми. Въпреки това, има някои най-общи насоки в избора на ламинат, които могат да ви бъдат от голяма помощ.

Каква е собствената ви представа за естетика с ламинат

Разгледайте различните шарки и цветове и се насочете към тази, които ви допадат най-много. Няма значение как хората виждат дома ви, ако крайният резултат не отговаря на собствената ви представа за красиво и естетично.

Докато един човек може да се колебае между различни дървесни шарки, то за друг могат да са по-интересни различните имитации на камък или пък модерните, нестандартни и абстрактни разновидности (можете да разгледате на Praktis.bg).

Съгласуваност с мебелите и декорацията

След като веднъж вече сте се насочили към това, което считате за красиво, следващото важно нещо е да съгласувате ламината със съществуващите мебели и декорация в помещението.

При избор на шарка, помислете как тя ще се допълва или контрастира с другите елементи в стаята. Подът е фон на всичко останало, а не основен акцент, така че не се опитвайте да привличате вниманието към него.

Имайте предвид размера на помещението

Ако имате по-малко жилище и по-малки по размер стаи, няма да сгрешите ако предпочетете по-светла и по-еднородна шарка на ламината. Това ще направи стаята да изглежда по-голяма и по-светла.

При по-големи помещения можете да се позволите да си поиграете с по-изразителни шарки и текстури, а също и с цветове от по-тъмната гама, тъй като това ще внесе в дома ви уют.

Устойчивост и практичност

При избор на шарка и цветове за вашия ламинат трябва да имате предвид и устойчивостта му към драскотини, износване и петна. По-тъмните шарки обикновено могат да скрият по-лесно замърсяванията, докато по-светлите шарки могат да изискват повече поддръжка. От друга страна, по-тъмните могат да покажат повече следни на износване, отколкото по-светлите или кремави оттенъци.

Не забравяйте и за вашите лични предпочитания

Както казахме в началото, не бива да забравяйте да вземете предвид и своите лични и стилови предпочитания. Изберете шарката, която ви прави щастливи и създава комфорт във вашия дом.

Не рядко хората съжаляват за това, че са се доверили на нечий друг вкус и предпочитания, тъй като крайният резултат не резонира с тяхната лична представа за домашен уют.

Свързани

Leave a Comment