Статии 

Онлайн шопинг: Как да пазаруваме от интернет

От билети за концерти до мъжки якета, хранителни стоки до бяла техника, винаги ще има уебсайт, който продава точно това, което искате. Ако имате конкретна марка или магазин, който харесвате, можете да отидете направо на техния уебсайт или да вземете това, което искате

В това ръководство ще ви покажем как да намерите продукт онлайн и да направите покупка.

Стъпка 1: Търсене на продукт

Въведете името на елемента, който искате да закупите, в полето за търсене на търсачка като Google, например. Ще видите редица уебсайтове, които могат да ви харесат. По-лесно е, обаче, директно да отворите уебсайта на любим магазин, който вие или ваши приятели вече сте ползвали – като на магазин Monic.

Стъпка 2: Намерете елемент, който харесвате

Ако кликнете върху някой от предложените елементи, ще видите подробности за продукта, както и подробности за продавача. Проучете и двете добре. 

Стъпка 3: Закупуване на продукт от уебсайт

Сега можете да стесните търсенето, като въведете по-конкретни подробности, като например име на модел (например „сутиен“) в полето за търсене, което обикновено е в горния десен ъгъл на екрана.

След това кликнете върху лупата в горния десен ъгъл. Някои уебсайтове ще имат Go или Search до полето за търсене. Като алтернатива можете да кликнете върху определена категория (като например „Мъжки обувки“) и да разглеждате, докато намерите продукт, който ви харесва. 

Стъпка 4: Добавяне на продукт към кошницата

Много уебсайтове ви позволяват да разгледате продукта по-отблизо, като задържите мишката върху изображението. След като сте избрали количество, цвят и размер, кликнете върху ДОБАВИ В КОШНИЦАТА.

Стъпка 5: Продължете да пазарувате или купувате продукта си

Сега имате два варианта – да продължите да пазарувате, ако искате да закупите други продукти от този сайт или да кликнете върху Отиди в количката и да платите за избрания от вас артикул.

Стъпка 6: Плащане

За да платите за вашия артикул, кликнете върху бутона Checkout. Някои уебсайтове изискват да създадете профил, а други ви позволяват да купувате продукти, без да създавате профил. Регистрацията е по-удобна, ако смятате да пазарувате от този сайт отново, тъй като информацията за вас вече ще се пази там.

Остава да изберете начина на плащане – по банков път или с наложен платеж и сте готови!

Related posts

Leave a Comment