Мебели Полезно 

Плъзгащи се гардероби – идеални за студио

Плъзгащите гардероби са практично решение за всеки интериор. Перфектен за малки пространства, където всеки сантиметър е от значение. Модерният им дизайн ги кара да изглеждат добре в много аранжировки.

Какви плъзгащи се гардероби да изберете за студио?

Гардероб плъзгач с огледало ще увеличи оптически интериора

Гардеробите с огледало изпълняват три важни функции. Преди всичко те служат за практично съхранение – в тях можем да поберем палта, якета, обувки и дори куфари и пътни чанти. Освен това оптически ще увеличат пространството благодарение на вграденото огледало. Светлинните отражения и ефектът на удвоено пространство правят дори една малка стая да изглежда много по-просторна. Колкото по-голямо е огледалото, толкова по-добър е ефектът.  Третата практична функция на плъзгащия се гардероб с огледало можете да се видите в целия си блясък облечена в дълга елегантна рокля и обувки на висок ток. Всеки, който поне веднъж се е сблъсквал с липсата на голямо огледало в апартамента, знае колко уморително е това. Заслужава си гардеробът ни да има огледало, което ще ви позволи да се видите от главата до петите. В малкото пространство на едно студио може да имаме проблем с намирането на допълнително място за стоящо огледало. Плъзгащ се гардероб с огледало ще ни помогне да решим този проблем.

Плъзгащи се врати към гардероба в студио

На какво да обърнете специално внимание при избора на плъзгащи се врати за гардероб? На първо място, нека проверим издръжливостта и функционалността на материалите, от които са направени. Плъзгащите се крила трябва да са устойчиви на надраскване и да имат удобна дръжка, която ще улесни отварянето. Да проверим и как е направена системата – дали ще осигури плавни движения. Ако изберем плъзгаща се врата с огледало, попитайте за нейните подсилвания, едно от тях е специално защитно фолио. Това може да бъде важна информация, особено когато в апартамента трябва да останат деца. Струва си да се обърне внимание и на вида на боята, която е използвана за лакиране на стъклото – важно е тя да е екологична и да съответства на цвета на декора на студиото. Внимавайте с избора на интензивни цветове – в малко пространство те могат да бъдат твърде агресивни.

Гардероби плъзгащи се за малък интериор

Когато избираме гардероб-купе за малко пространство, е добре първо да анализираме разпределението на гарсониера и да намерим най-удобното място за него. В идеалния случай, ако успеем да го вместим в нишата. Така ще спестим малко място и ще имаме възможност да подредим освен роклите, също и блузите, туниките и всички останали дрехи.  Предложението на много марки включва различни размери и десени, които ще ни помогнат да изберем мебел за нашето малко жилищно пространство. Можем да се спрем на бял гардероб-купе, който ще разведри интериора. Вариантът на гардероб  с топъл нюанс на дърво ще работи добре в студиа в ретро стил, а сивите модели с огледало са чудесно допълнение към минималистичния интериор – те ще се съчетаят перфектно с други мебели с гладки фронтове.

Плъзгащ се гардероб – кразличните марки ще открием, между другото, двуврат гардероб със стъклопакет. Можем да го поставим навсякъде, защото няма да имаме нужда от допълнително място за отваряне на вратата. Тази практична мебел ще свърши работа както в коридора, така и в хола. Гардеробът  в малко по-класическо издание е моделът от масивна дървесина. Високото качество на материала ни дава гаранция за години. Такъв тип гардероб се предлага в модерен нюанс горчица и универсално бяло.

Свързани

Leave a Comment