Статии 

Подгответе къщата и двора за есента

Горещината на лятото избледнява и това означава, че е време да започнете да мислите как да подготвите дома си за по -хладно есенно време. И това важи не само за отопление и есенен декор, но и за двора и самата къща. Освен това, сега е чудесно време да се отървете от всичко ненужно и да направите освежаване. И ако се налага да се вършат груби ремонтни дейности, кърти чисти извозва цени са насреща, за да помогнат.

  1. Проверете за течения

Сега може да не ги чувствате много, но късно през есента и зимата ще бъдете неприятно изненадани. Затова е най -добре да започнете проверката сега, за да имате време да отстраните всички „пробойни“, преди времето да стане твърде студено. Акцентирайте на местата около вратите и прозорците, така че започнете оттам.

  1. Проверете камина, климатик, парно

Тъй като вероятно са минали няколко месеца от последния път, когато отоплението е работило, трябва да я проверите.

  1. Сменете батериите в устройства за безопасност

Есента е подходящ момент за тестване или смяна на батериите във всичките предпазни устройства – детектор за дим, аларма, термостати….

  1. Погледнете покрива, улуците и оградата

Ако живеете в къща това са изключително важни елементи, които трябва да бъдат внимателно проверени и тествани. Надали някой ще се зарадва на течащ покрив в студена есенна вечер. Или пък да се окаже, че улукът е запушен с клонки и листа и водата не може да се отече.

  1. Подгответе градината

Есента е времето, което изисква не по-малко грижа и подготовка за градината, отколкото пролетта. Подрязване на храстите, последно косене, мулчиране, оформяне на място за компост.

  1. Приберете мебелите и градинската техника

През есента и зимата няма да имате нужда от вашата косачка, тримера и разнообразно друго оборудване за трева. Внимателно почистете уредите, забършете мебелите и ги приберете на сухо и сигурно място. 

Свързани

Leave a Comment