Дограма Имоти 

Почистване на дограма – топ хитрини за ефективност и улесняване

Предстои ви основно сезонно почистване у дома? Няма как да пропуснете и почистване на дограма, а ако не сте се замисляли за това, то по-добре да включите и тази задача към листа с места за почистване. Особено, ако по дограмата са останали непочистени лепенки още от нейния монтаж. Тук ще откриете полезни хитринки за улесняване на задачата и ефективното почистване за перфектна хигиена на прозорците на дома.

Съвети при почистване на PVC и алуминиева дограма

Двата основни вида дограми, които се използват в съвремието са PVC и алуминиева дограма, като при използване на специфични препарати за премахване на упорити замърсявания е важно да се съобразите с конкретния материал на изработка.

Тук е най-добре да използвате микрофибърна кърпа и сапунена вода с не много препарат. Не се изкушавайте да използвате абразивни препарати, тъй като ще наранят повърхността, особено на PVC профилите.

Най-добрата технология е да започнете почистването отгоре и след това да преминавате надолу. След като сте минали веднъж, подсушете с кухненска хартия. Ако по нея остане мръсотия, повторете отново.

Не използвайте остри предмети за премахване на упорити замърсявания като засъхнала мазилка. Избягвайте и агресивните химикали, които могат да променят цвета на дограмата. Ако имате проблем със стари лепенки, използвайте памук, натопен с олио.

Ако пък не разполагате с достатъчно време или мотивация винаги имате опцията да се обърнете към реномирана професионална почистваща фирма като Borisov-Clean.com.

Съвети при почистване на дървена дограма

Тук най-важното е да внимавате да не нараните дървото. Използвайте микрофибърна кърпа с минимално количество сапунена вода, за да ограничите проникването на влага в него. Може да се наложи полиране на дървото с фин шкурещ компонент и лакиране.

Препоръки при почистване на дограма към вътрешните ъгли и уплътнения

При почистване на дограма от вътрешната страна е важно да не забравяте за тези „невидими“ при затворено положение на прозореца компоненти. Ако сте от хората, които обичат свежия въздух у дома и държите често дограмата отворена, то със сигурност по вътрешните ѝ ъгли и уплътнения се е насъбрала мръсотия. Тя може да намали уплътнеността на дограмата и да доведе до пропускане на вода.

За да имате по-добър достъп отворете до най-широко положение прозореца (или вратата). Добре е тук да използвате прахосмукачка с голяма всмукателна мощ с колкото се може по-фина приставка. Добър вариант са и твърдите плоски четки за рисуване, ако ви се намира такава. След сухото почистване минете с мокра кърпа, като не забравяте да почистите и уплътненията.

Ако резултатите са незадоволителни, винаги може да се обърнете към професионална фирма за почистване като Borisov-Clean.com, която ще свърши мръсната работа вместо вас.

Свързани

Leave a Comment