Статии 

По-висока степен на сигурност вкъщи и по-ниски такси към СОТ – възможно ли е?

Само до преди няколко години осигуряването на безопасността у дома, а и не само – на офиси, големи промишлени, частни и публични сгради – бе поверявано основно на СОТ. Частната услуга обикновено включваше поставяне на охранителни камери, специален стикер с надпис, обозначаващ нейното наличие и, разбира се, заплащане на такса. Въпросната такса, в повечето случаи, е месечна и честно казано, никога не е била особено евтина.

С течение на времето и въпреки нарастващите ежедневни опасности от кражби, взлом и други недобронамерени деяния срещу личността и собствеността, хората започнаха да се отказват от подобен тип услуга. Както се досещате, основната причина е именно високите месечни такси.

По този начин, за голяма част от домакинствата назрява дилемата – безопасност или икономия на семейния бюджет? Изборът определено не е лесен, защото двата фактора за нормален начин на живот са с еднаква степен на значимост, но пък засягат различни аспекти от възможностите, респективно и желанията ни.

Има ли начин да се разреши тази дилема? Възможно ли е да запазим усещането за безопасност и сигурност, без да страдаме твърде много във финансово отношение? Единствената опция, която остава за вас в случая е да намалите сметките си за охрана, но да поддържате същата степен на безопасност.

Днес сме тук, за да ви покажем, че на практика това е възможно. Даваме ви няколко идеи, с които да предоставите на дома и близките си по-висока степен на сигурност, съчетана с по-ниски такси към СОТ. Ето как да го направите:

  • Заложете на своя собствена безжична алармена система за сигурност. Смарт предложенията в този сегмент на съвременната техника са идеални за целта. Те ви осигуряват 24/7 мониторинг на различни по квадратура периметри, а също така и моментални известия в случай на нередност. Под нередност смарт WiFi системата за алармиране и сигурност разбира засичане на движение. Нещо повече – интелигентният подход в такъв тип устройства ви дава възможност за гъвкаво управление, включително да добавяте нови камери в жилището си, отдалечено менажиране на функциите и настройките, а също така и практически достатъчно лесен монтаж, потребителите да се справят сами с него.
  • Като бонус към тази идея трябва да отбележим, че някои модели и марки на съвременните смарт безжични алармени система за сигурност могат да ви помогнат да обезопасите дома си не само от кражби и взлом, но и от други рискове. За съжаление, човешкото поведение съвсем не е единственият рисков фактор за целостта на вашето жилище и сигурността на обитателите му. Така например, рискове са и пожарите, наводненията, а за хората с алергии, респираторни проблеми или тежки заболявания дори повишени нива на влага и драстични скокове в поддържаната температура. Модерните wifi системи за домашно наблюдение разполагат не само с датчик за движение, но са способни да уловят и наличие на теч, а също така и да ви алармират – от разстояние – при появил се пушек, преди разпалването на тежък пожар. Някои от моделите на тези устройства засичат и изпускане на газ, както и скок/спад в поддържаната у дома температура или нивото на влажност във въздуха.

Домът е там, където се чувстваме сигурни. А сигурният дом е умният дом! Нека направим ежедневието и щастливите моменти, прекарвани вкъщи, безопасни и радостни с модерните интелигентни устройства за един смарт дом!

Related posts

Leave a Comment