Баня Имоти 

Ремонт на банята

Времето лети и неусетно идва ред за ремонт на банята, остарели са плочките, захабена е тоалетната чиния, бойлера и той прави проблеми. Никак не са хубави тези работи, но един ремонт и освежаване на банята са повече от задължителни.

Какво да предприемете и от къде да започнете, това са първите възникнали въпроси във всеки един от вас който ще се захваща с ремонтни дейности. Дали да избера фирма или да намеря майстор, сам ли да купя материалите или да искам съвет от специалист.

Ако наемете фирма то със сигурност разходите ща са по-големи, а резултата не винаги е по-добър. Ако пък наемете майстор цената за труд ще Ви излезе по-евтина, но крайният резултат също не се знае какъв ще е. Какво да Ви посъветваме?

Обмислете добре мащаба на ремонта и седнете да калкулирате разходите. Разгледайте офертите за труд, цените на материалите с транспорта, седнете и си направете груба сметка на това колко ще струва удоволствието да имате нова баня.

Преди да наемете фирма или майстор ги попитайте за следните неща: цените с ддс или без ддс са, включват ли транспорт на материалите и отпадъчния материал, дават ли гаранция, за какъв срок ще стане и т.н.

Спряхте се на изпълнител и е време да започнете. Започнете с къртене на старите плочки и изхвърляне на WC и вана ако имате. Вземете предвид, че вече не може свободно да се изхвърлят отпадъци и в депата за целта се заплаща на тон строителен отпадък, може да наемете от общината контейнер който в наема влиза и извозването.

След като сте изкъртили всичко старо Ви съветваме да смените и цялата стара ВИК инсталация с нови полипропиленови тръби. Избрали сте плочки – фаянс и теракот по ваш вкус, съобразете и санитарията да е в синхрон с тях, шкафче, закачалки и т.н.

Сменете бойлера с нов, въпрос на избор е дали да е вертикален или хоризонтален, колко литра да е обема, на пазара вече има и такива което могат да се включват през интернета на вашия телефон което е голяма удобство.

И така вашата нова баня е готова и освен да Ви пожелаем Приятна баня 🙂 няма какво друго.

тръби и фитинги

Свързани

Leave a Comment