Имоти 

Слънчеви колектори в имотите

По време на криза, когато всеки човек се опитва да свие своите разходи максимално е много трудно, това да се получи, тъй като нито можем да живеем без храна, нито без електроенергия. Ако обаче ви е дотегнало от високите сметки за ток и не знаете вече как да ги сведете до минимум, то помислете за други алтернативи като например нови източници на енергия. „Къде да ги търсим?“ е въпрос, които голяма част от хората ще си зададат. Истината е, че тези източници са били винаги пред очите ни, но ние никога не сме поглеждали на тях по този начин. Да, става дума за слънцето и неговите лъчи, които огряват нашата платена Земята.

Благодарение на съвременния свят, в който живеем и на непрекъснатото развиващите се технологии, вече има начин, с който е възможно да се усвои и използва слънчевата енергия. Днес с помощта на вакуумните слънчеви колектори ще намалите своите разходи значително, ще разполагате постоянно с топла вода и най-важното няма да нанасяте вреда на околната среда. В случай, че сте привлечени от идеята да използвате зелена енергия за битовите ви нужди и сте решили да закупите слънчеви колектори, трябва да знаете някои важни неща, преди да ги монтирате. • Място – Подберете внимателно подходящо място, където ще бъдат осветявани максимално дълго време.

По този начин ще повишите ефективността им. Както знаете, за да работят нормално слънчевите колектори с Heat Pipe тръба трябва да бъдат изложени директно под слънцето. Всяко едно засенчване ще повлияе на тяхната работа, а това ще се отрази и върху количеството топлина, което ще предадат на водата в системата. • Посока – Също от особено значение е в каква посока ще бъдат ориентирани вакуумните слънчеви колектори. В случай, че се намирате на север от екватора трябва да ги монтирате с южна ориентация и обратно ако сте на юг, те трябва да са ориентирани на север. • Наклон – Наклонът им също е важен, като се определя спрямо това в каква географска ширина се намирате.

Общоприетият ъгъл, под които обикновено се монтират, е около 45 градуса. В зависимост от сезона обаче дали е лято или зима се прибавят или изваждат по 15 градуса. След като слънчевите колектори с Heat Pipe тръба бъдат поставени правилно във вашия дом вие сами ще се убедите в техните отлични качества, като само след няколко минути вече ще имате топла вода. Вакуумните слънчеви колектори са една отлична инвестиция какво за вас и вашия дом, така и за бъдеще на околната среда.

Related posts

Leave a Comment