Статии 

4 трика за успешно купуване на сувенири

Естествено е да искате да донесете вкъщи сувенири от всяко пътуване, но как да решите какво да купите и какво да оставите след себе си? Имаме някои съвети, събрани след различни пътувания и безбройни покупки. Ето нашето ръководство, за да се възползвате максимално от пазаруването на сувенири.

1. Планирайте напред

Преди да започнете пътуването си, проучете традиционните подаръчни дестинации там и потърсете предварително място, където да направите покупката си.

2. Следвайте инстинктите си

Може да имате най-добрите планове, но след това да се разходите по пазара и окото ви да забележи нещо… Започвате разговор с продавача и разберете всъщност получавате ли добра сделка? Сега наистина ли е моментът да купите?

Слушайте инстинктите си, когато почувствате, че пред очите ви е специална находка, за която няма да съжалявате.

3. Стартирайте колекция

Ако сте колекционер, разбирате желанието да продължите да добавяте вещи към асортимента си и значението, което има всяко ново допълнение. Ако още не сте стартирали колекция, помислете за стойността на тази страст, която имате с пътуването. Това ще направи всяка нова ексурзия още по-интересна и запомняща се!

Някои идеи за пътнически колекции: Закупувайте фигурки с малки животни от всяка страна, която посещавате. Съберете тъкани изделия (да кажем, селекция от Аризона, Венецуела и Мексико) и ги окачете на стената. Купувайте си пощенски картички или си вземайте по един кибрит от всеки град, който посещавате. Купете чаени чаши и чинийки и ги покажете, за да ви напомнят за вашето пътуване. Изборът е огромен.

4. Бъдете забавни и се възползвайте от летището

Ако пътувате много и носите малко вещи вкъщи, натискът да донесете у дома си подарък може да е доста силен. Но вашите малчугани често не ценят ръчно изтъканите произведения на изкуството, например. Не подценявайте забавлението, което може да бъде намерено в магазина за подаръци на летището – удобно е, а колекция от магнити, снежни глобуси или тениски може да означава много за детето.

Правете подаръци за себе си и любимите си хора винаги, когато имате тази възможност. И си купувайте хубави сувенири, за да помните всички тези страхотни събития през целия си живот. Успех!

Свързани

Leave a Comment